You Are Viewing

A Blog Post

Förra årets info

ETT STORT TACK! 

Nu laddar vi om och presenterar snart innehållet i festivalen 2018. Här nedan kan du läsa om föreställningarna 2017:

DALA-FLODA CARMEN / UGGLE-CARIN

Carin och JonaCarmen, den älskade operan om den unga kvinnan som inte låter sig styras av någon. Hos oss utspelade sig den dramatiska historien  i 40-talets Dala-Floda och vi mötte modiga flottare, styvnackade fäbodkullor, rallare, norska flyktingar, ortsbor, soldater med bruna sympatier och allt i en virvel av medryckande musik som alla känner igen. Toreadorarian, Habaneran och andra pärlor. Här deltog också lokala sångare, folkdansare och spelmän med sin färgprakt. Vi sjunger på svenska och föreställningen spelades under tak.

Medverkande: Paulina Pfeiffer, Mathias Zachariassen, Caspar Engdahl, m.fl.
Kör och orkester.
Regi: Lotta Lindqvist, Koreografi: Helena Lambert, Kostym: Nils Harning, Arrangemang: Jonas Dominique, Dirigent Alexander Nordwall, Ljus: Erik Johansson

 

Klicka här för att läsa 2016 års recensioner:
Seen and Heard international
Dalademokraten
Dalarnas Tidning
Sammanställning av pressklipp 2016

 

DON GIOVANNI – AV W A MOZART

dongiovanniaffishHan stormar in som en virvelvind och förför … alla! Han bjuder oss på pirrande bubblande champagne i känslor och musik. Från 1700-tal i Spanien till nutid i Dalarna får vi följa denne demoniske, vackre mans äventyr som inspirerat Mozart till hans allra mest kända och älskade melodier “Laci dárem – där ska du ge mig handen och viska ömt ditt ja”, katalogarian, champagnearian, och en rad andra fantastiska stycken. Låt dig förföras av fenomenala sångare i den vackra ladan i Strandbackens Folkpark.

Även du som inte är så bekant med opera kommer du att känna igen mycket av musiken och vi sjunger på svenska!

Medverkande: Caspar Engdahl, Erik Johansson, Matilda Sterby, John Haque, Stina Lindberg, Jessica Elevant, Joel Dosi Holmqivst, Joel Kyhle
Regi: Anna Eklund-Tarantino
Musikalisk ledning: Jacob Moscovicz

 

JAG BLÅSTE I MIN PIPA 

Jag blåste - affish 2Från trolsk folkvisa i Monothinsk improvisatorisk anda till musikalisk extas i folkviseinspirerad opera. Monotino uppträder med Anna Eklund Tarantino, Gustav Norén, Marcus Moszny, Kristoffer Anthin.